Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/7224205

Blog

Az örök és megunhatatlan női farmer

2023.09.02 17:24
Az örök és megunhatatlan női farmer

A farmernadrágot eredetileg nem nőknek tervezték, de ehhez vissza kell mennünk az időben, hogy megértsük, hogy lett egy farmer nadrágból női nadrág. A farmer nadrág eredete az 1800- as évekre nyúlik vissza az Egyesült Államokba ahol előszőr munkaruhaként használták.Akkoriban a nők nem farmer nadrágot viseltek, hanem elsősorban szoknyában és női ruhákban jártak, divat volt a kalap is. Mivel masszív erős anyagból készültek a farmer nadrágok, így tartós ruha darabnak számítottak, ami idővel sem csökkent. Igazából a nők a női egyenjogúsági forradalmat követően kezdtek el farmer nadrágot hordani, az 1960-as évektől számított trendi divatos darabnak egy farmer nadrág, és kb ettől kezdődően kezdtek a ruha forgalmazók és gyártók női farmer nadrágot értékesíteni. 


A farmer nadrág anyaga!

A farmer nadrág anyaga legyen az női vagy férfi farmer a hagyományos farmerszövetből készül, ami igazából egy pamutszövet, indigókékre színezett sávolykötésben. Gyakorlatilag a farmer nadrág gyártása során a pamut színezését kezdetben természetes indigóval végezték, később mesterségesen előállított indigót használtak a farmer nadrág színezéséhez. A mai farmer nadrágok hellyel közel megtartották a konstrukciót, de anyagában sokkal szerteágazóbb és többrétű a választék, mint anno a múlt század közepén volt a divat világában. Később a farmer anyagból nem csak nadrágot, de kabátot, szoknyát is gyártottak, sőt a manapság népszerű farmer ruha is terítékrekerült már ebben az időben. Napjainkban elképzelhetetlen az élet női farmer nadrág nélkül,legyen az cipzáros farmer, vagy gombos farmer, esetleg trapéz szárú vagy egyenes szárú farmer nadrág mi mindegyiket imádjuk.


A farmer betör a divat világába!


Az elmúlt század közepén a divat világa felkapta a farmer nadrágot és elindult a farmer őrület, nem csak farmer nadrág kellett mindenkinek, de a farmer minden formája elárasztotta a kereskedelmi piacot. Elsősorban a nagy világmárkák hódítottak, mint Levi Strauss vagy Jacob Davis, az teljesen mindegy volt, hogy milyen márkájú farmer nadrágot vettél, csak farmerban menj ki az utcára. gyakorlatilag a farmer nadrág millió változata jelent meg a piacon, volt itt csípő farmer, magasított derekú farmer, csípőtől bővülő aljú farmer, térd alatt kiszélesedő farmer, csőszárú farmer a lényeg egy volt divatos és trendi farmer legyen más nem számított. A farmer nadrág sikerén fel buzdulva a gyártók is felvették az iramot az egyre bővülő kínálattal és elkezdtek mindent is farmerből gyártani, volt itt farmer mellény, farmer szoknya, farmer kabát, farmer sapka, farmer táska, farmer öv, farmer cipő, szóval minden olyan női ruha darabot legyártottak farmer anyagból amit előtte csak szövetből vagy pamutból készült női ruha volt. Nézzük meg a jelent hiszen nem csak a múlt században, de napjainkban is trendi ruhadarab egy farmer nadrág, vagy más farmer anyagból készült női ruha.

A női farmer nadrág napjainkban!

Bátran viselj farmer nadrágot, hiszen számtalan a kombinációs lehetőség, legyen az egy trendi póló, vagy egy divatos női felső nem fogsz csalódni a farmer nadrágos out fit-ben. Egy igaz szlogen „a farmer soha nem megy ki a divatból” már csak azért sem mert igazán trendi egy
mai fiatal tízenévesnek olyan farmer nadrágot hordani trapéz szárral, mint anno a dédimama, nagymama, vagy anya hordott mikor fiatal volt. A nőiességhez a divathoz hozzá tartozik a női farmer nadrág, mindegy hová mész, mindegy milyen akarsz lenni aznap trendi vagy divatos esetleg elegáns, ha farmert veszel fel és kombinálod akár egy elegáns blúzzal magas sarkú
cipővel, egy üzleti ebédnél sem lősz mellé vele. Szeretnél elmenni moziba a csjokkal? Vegyél fel egy trendi farmer nadrágot, kapj fel hozzá egy női pólót vagy egy divatos női felsőt, edzőcipővel és már indulhattok is. Le kell szaladni a boltba? Egy farmernadrág póló szettben edzőcipővel már indulhatsz is. Egy olyan női ruha van a szekrényedben amit ha felveszel gyakorlatilag bármit fel tudsz hozzá venni ez a farmer nadrág. Persze azért nagyestélyi vagy báli ruhához ne vegyünk fel farmert, de ezt úgyis tudja mindenki, bár ahova alakul a mai divat és amit a divattervezők letesznek az asztalra nem tudni hova tartunk. Női farmer nadrág, van aki szereti és van aki szereti!

Különböző Stílusok és Fazonok 

1. Klasszikus Farmer A klasszikus farmer egy igazi örökzöld darab, amely sosem megy ki a divatból. Ezek a farmerek különböző színekben és mosásokban elérhetők, legyen szó sötétkék, világoskék vagy akár fekete változatról. A klasszikus szabású farmerek tökéletesek mindennapi viseletre, hiszen kényelmesek és könnyen kombinálhatók bármilyen felsővel. 

2. *Skinny Farmer A skinny farmer az egyik legnépszerűbb választás a nők körében. Ez a fazon szorosan követi a test vonalát, kiemelve a lábakat és a csípőt. Ideális választás lehet, ha szűk szabású felsőkkel vagy hosszú tunikákkal kombináljuk. A skinny farmerek gyakran elasztikus anyagból készülnek, így biztosítva a maximális kényelmet és mozgásszabadságot. 

3. Mom Jeans A mom jeans visszatérése a divatba az egyik legizgalmasabb trend az utóbbi években. Ez a fazon magas derekú, laza szabású, és tökéletesen kombinálható crop topokkal vagy betűrt ingekkel. A mom jeans nemcsak kényelmes, hanem rendkívül divatos is, így bármilyen alkalomra megfelelő választás lehet.

4. Széles Szárú Nadrágok A széles szárú nadrágok egyre népszerűbbek a nők körében, köszönhetően kényelmüknek és elegáns megjelenésüknek. Ezek a nadrágok különböző anyagokból készülhetnek, mint például könnyű nyári vászon vagy elegánsabb gyapjú. A széles szárú nadrágok tökéletesen passzolnak blúzokhoz és magassarkú cipőkhöz, így elegáns és kifinomult megjelenést biztosítanak. 

5. Jogger Nadrágok A jogger nadrágok kényelmükről és sportos stílusukról híresek. Ezek a nadrágok ideálisak a mindennapi laza viselethez, és tökéletesek edzéshez vagy hétvégi programokhoz. A jogger nadrágok elasztikus derékkal és szűkített szárakkal rendelkeznek, így biztosítva a kényelmet és a modern megjelenést. 

Hogyan Válasszunk Nadrágot vagy Farmert?

1. Testalkatnak Megfelelő Választás Az egyik legfontosabb szempont a nadrág vagy farmer kiválasztásakor, hogy az illeszkedjen a testalkathoz. Például a magas derekú farmerek remekül kiemelik a derekat és hosszabbítják a lábakat, míg a skinny farmerek a vékonyabb lábakra fókuszálnak. A széles szárú nadrágok pedig azoknak ideálisak, akik a kényelmet helyezik előtérbe, és egy elegánsabb megjelenést szeretnének.

2. *Anyag és Kényelem A megfelelő anyag kiválasztása kulcsfontosságú. A pamut alapú anyagok kényelmesek és lélegzők, így tökéletesek mindennapi viseletre. Az elasztikus anyagok rugalmasságot és kényelmet biztosítanak, különösen a szűkebb szabású nadrágok és farmerek esetében. A gyapjú vagy vászon anyagok elegánsabb megjelenést kölcsönöznek, és ideálisak hivatalosabb eseményekre.

3. *Szín és Minta A szín és a minta kiválasztása is fontos szerepet játszik a tökéletes nadrág vagy farmer megtalálásában. A klasszikus kék farmer mindig jó választás, de érdemes kísérletezni más színekkel is, mint például a fekete, fehér vagy színes változatok. A mintás nadrágok, mint például a csíkos vagy kockás, különlegesebbé tehetik a megjelenést, és egyedi stílust biztosítanak.


A női farmer nadrág nem csak azért közkedvelt mert divat álló, de azért is mert idő álló is egyben, nem fog tönkre menni a mosásnál, nem fogy összemenni a szárításánál. Megvetted 10 éve a farmer nadrágodat? Vedd ki a szekrényből próbáld fel kombináld egy női felsővel és senki nem mondja meg mennyi idős a farmer nadrágod, ez a jó benne ezért szeretik a nők ezt a csodálatos női ruhadarabot. Igazából adjunk hálát annak aki feltalálta és átvehettük a férfiaktól eme remek és immár divatosra szabott női ruházati terméket a farmert.